Over de MoneyView ProductRating


De MoneyView ProductRating voor Lijfrentes

De MoneyView ProductRating is het eerste onafhankelijke systeem voor het waarderen van de prijs en de voorwaarden van financiële producten. Dit systeem resulteert voor elk onderzocht product in een sterrenbeoordeling op voorwaarden en -waar mogelijk- prijs en prestatie en daarmee in een ProductRating 'Voorwaarden' en een ProductRating 'Prijs'.

 


 

ProductRating Voorwaarden Direct Ingaande Lijfrente
Voor de ProductRating Voorwaarden voor Direct Ingaande Lijfrente zijn 13 producten onderzocht. Deze producten zijn op basis van 27 kenmerken uit de MoneyView ProductManager vergeleken.

Welke voorwaarden zijn meegenomen bij de bepaling van de ProductRating voorwaarden voor Direct Ingaande Lijfrente vindt u hier:

Criteria ProductRating Direct Ingaande Lijfrente 2023

 

ProductRating Prijs Direct Ingaande Lijfrente
Voor de ProductRating Prijs zijn 12 producten onderzocht. Dat is er één minder dan voor de ProductRating Voorwaarden, omdat Onderlinge ’s Gravenhage de tarieven niet heeft aangeleverd bij MoneyView. Er zijn 44 klantprofielen doorgerekend, waarbij is gevarieerd in leeftijd, looptijd en de hoogte van de koopsom. De prijsanalyse is gebaseerd op de peildata 1, 8, 15 en 22 oktober en 1 november 2023.


 

ProductRating Voorwaarden Lijfrente Beleggen
Voor de ProductRating Voorwaarden voor Lijfrente-beleggingsproducten zijn 28 producten onderzocht. Deze producten zijn op basis van 40 kenmerken uit de MoneyView ProductManager vergeleken.

Welke voorwaarden zijn meegenomen bij de bepaling van de ProductRating Voorwaarden voor Lijfrente Beleggen vindt u hier: 

Criteria ProductRating Lijfrente Opbouw Beleggen 2023

 

ProductRating Prijs Lijfrente Beleggen
Voor de ProductRating Prijs zijn 28 lijfrente-beleggingsproducten onderzocht. Het gaat om vier verzekeringsproducten van twee aanbieders en 24 bankspaarproducten. Hierbij zijn 30 klantprofielen doorgerekend op peildatum 1 november 2023.