Over de MoneyView ProductRating


De MoneyView ProductRating voor Lijfrentes

De MoneyView ProductRating is het eerste onafhankelijke systeem voor het waarderen van de prijs en de voorwaarden van financiële producten. Dit systeem resulteert voor elk onderzocht product in een sterrenbeoordeling op voorwaarden en -waar mogelijk- prijs en prestatie en daarmee in een ProductRating 'Voorwaarden' en een ProductRating 'Prijs'.

 


 

ProductRating Voorwaarden Direct Ingaande Lijfrentes
Voor de ProductRating Voorwaarden zijn 14 producten onderzocht. Hiervoor zijn 27 kenmerken uit de MoneyView ProductManager geselecteerd, geclusterd en gewogen. Om welke voorwaarden en wegingsfactoren het gaat, leest u hier:Criteria PR Voorwaarden Direct Ingaande Lijfrentes 2022

   

ProductRating Prijs Direct Ingaande Lijfrentes
Ten behoeve van de ProductRating Prijs zijn voor 13 producten (vijf verzekeringsproducten en acht bankspaarproducten) berekeningen gemaakt: er zijn per product 44 klantprofielen doorgerekend. Om momentopnames uit te sluiten, is getoetst op de peildata 1, 8, 15 en 22 oktober en 1 november 2022.


 

 
 

ProductRating Voorwaarden Lijfrente Opbouw Beleggen
Voor de ProductRating Voorwaarden zijn 22 producten onderzocht. Hiervoor zijn 40 kenmerken uit de MoneyView ProductManager geselecteerd, geclusterd en gewogen. Om welke voorwaarden en wegingsfactoren het gaat, leest u hier:

Criteria PR Voorwaarden Lijfrente Opbouw Beleggen 2022
   

ProductRating Prijs Lijfrente Opbouw Beleggen
Ten behoeve van de ProductRating Prijs zijn 25 lijfrente-beleggingsproducten onderzocht. Het gaat om vijf verzekeringsproducten van twee aanbieders en 20 bankspaarproducten. Hierbij zijn 27 klantprofielen doorgerekend op peildatum 1 november 2022.


  

ProductRating Voorwaarden Lijfrente Opbouw Sparen
Voor de ProductRating Voorwaarden zijn 10 producten onderzocht. Hiervoor zijn 27 kenmerken uit de MoneyView ProductManager geselecteerd, geclusterd en gewogen. Om welke voorwaarden en wegingsfactoren het gaat, leest u hier:

Criteria PR Voorwaarden Lijfrente Opbouw Sparen 2022